Proslava Ilindana


 Кад држава Србија слави сопствену пропаст и уништење српског народа и Српске православне цркве, на дан Светог пророка Илије, у манастиру Светог Прохора Пчињског, лета Господњег 2023.


Нема тог дна ког авнојевска Република Србија неће дотаћи!


Ми смо једина држава на свету која слави одвајање своје територије за коју је безмало милион Срба дало своје животе у прошлом веку—од Куманова, Битоља, Брегалнице, Кајмакчалана, пробоја Солунског фронта. Косово јесте света српска земља, али у ослобађању територија Косова и Метохије 1912. године, па на даље, није погинуло стотине хиљада српских војника. Они су изгинули одлобађајући и бранећи Куманово, царску престоницу Скопље, Прилеп бијели Краљевића Марка, Охрид постојбину династије Бранковића, Лесново деспота Оливера итд.


Ми смо једини народ који слави свој потпуни нестанак на територији која је била епицентар и колевка српског народа. У Северној Македонији, колевци српског народа, на територији на којој од кад постоји записано српско име, постоји већинско присуство српског народа, данас практично више нема Срба. Од 35.939 Срба на прошлом попису (или 1,78% од укупног становништва) данас нас има само 24.759 или 1,3%... Како назвати ову појаву у земљи на којој где год лопату да забодете пронаћићете нешто што су градили српски краљеви или цареви, српски новац, путеве, српску царску престоницу Скопље, Прилеп Краљевића Марка, Лесново, Осогово, Матејче, Нагоричане, Свети Наум, Кајмакчалан, Битољ, Зебрњак итд. нема више народа који је ту био већина, градио све те светиње и оставио кости како би истерао Турке, Бугаре и Швабе?

Ми немамо праву реч за то.


Ми смо једина Црква и народ од кад је света који су се без икаквог проблема добровољно одрекли преко 800 српских светиња на територији данашње Северне Македоније и једној Титовој расколничкој дружини доделили аутокефалност. И то упркос томе што су Титови комунисти убили патријарха српског Викентија 1958. године због питања аутокефалности тзв. Македонске цркве. Све је то заборављено и у до сада не забележеном "дипломатском маневру" призната је аутокефалност како би предупредили ту отимачину од ЦИА патријаршије у Турској јер је ваљда боље да се ми сами одрекнемо својих светиња, него да нам их отму глобалисти из Цариградске патријаршије, као што су то учинили у Украјини.


Зашто су се данас, на дан Светог Илије, баш у Светом манастиру Прохора Пчињског код Врања, окупили државни руководиоци Титових Република Србије и Северне Македоније?


Па просто зато што су дана 2. августа 1944. године, у манастиру Свети Прохор Пчињски Титови комунисти одржали злочиначко заседање Антифашистичке скупштине народног ослобођења Македоније (АСНОМ) на ком одлучили да Србима отму јужну Србију и Повардарје, да од Срба измисле македонску нацију, да Србима промене презимена са -ић, на -ски, -ов, ев, и да од српског језика (призренско-тимочког дијалекта) измисле македонски језик. 


Ово комунистчко заседање једне тоталитарне партије се у Републици Северној Македонији данас слави као некакав "Дан државности", а видимо да се од данас садомазохстички прославља и у Титовој Републици Србији!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Церска битка - 10 ствари које треба да знате о њој

Војвода Степина Пензија

Mihajlo Pupin

MISTERIJA „PIERCE-ARROW SEDANA“ VOŽENOG BEZ MOTORA: GDE JE NESTAO TESLIN AUTO NA KOSMIČKU ENERGIJU?

Gvozdene Čiče